Здравейте! От скоро когато потеглям при студен двигател има вибрации в купето. Не се случва винаги, но се притеснявам да не е заминал маховика. Случва се само при студен двигател, когато загрее няма проблем. На високи предавки няма тресене. При гасене на двигателя понякога притриса, но това ми бяха казали, че е от клапата за меко гасене, защото не е постоянно. Колата е 156 ФЛ 1.9 115 коня.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Маховик или друго?
Collapse
X
-
От маховика и от тампона ще има притрисане при тръгване.
Вибрация в купето се появяват най-вече от кокала.
Вибриции при товар от вътрешни карета.
Удар при натискане на съединител - от маховик или вътрешни карета.
Местене на скоростния лост при подаване/отнемане на газта от тампони на мотора - най-вече този при кутията.
Comment
-
Първоначално публикувано от kirekchiev Покажи съобщениеДобре де, а ако е маховикът или този тампон на скоростите, няма ли проблемът да го има постоянно? Сега карах колата и нямаше никакъв проблем, а не беше палена от вчера.Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:23.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
Кое наричате КОКАЛ?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Благодаря за отговорите, колеги. В крайна сметка колата не ми е притрисала откакто писах тук - най-вероятно кофти дизел е имало на дъното на резервоара. Забелязал съм, че като падне под 1/4 и даже почва да припушва като я настъпя, така че съм почти убеден, че е от нафтата. А за тампоните най-вероятно са тръгнали, но и да не са, ще гледам скоро да и направя една пълна ревизия, та да се знае какво ѝ им и какво не. Нещо което не е по темата - понеже смятам да сменям ремъци при следващо обслужване, какви ще ми препоръчате? Сега пистовия е на около 15к обаче е почнал да присвирва и да лъска, което ме навежда на мисълта, че не е качествен, а уж е Dayco. Мисля си за ContiSport. Какво ще кажете?2005 156 1.9 JTD 115
2004 GT 2.0 JTS 165
Comment
-
Първоначално публикувано от kirekchiev Покажи съобщениеБлагодаря за отговорите, колеги. В крайна сметка колата не ми е притрисала откакто писах тук - най-вероятно кофти дизел е имало на дъното на резервоара. Забелязал съм, че като падне под 1/4 и даже почва да припушва като я настъпя, така че съм почти убеден, че е от нафтата. А за тампоните най-вероятно са тръгнали, но и да не са, ще гледам скоро да и направя една пълна ревизия, та да се знае какво ѝ им и какво не. Нещо което не е по темата - понеже смятам да сменям ремъци при следващо обслужване, какви ще ми препоръчате? Сега пистовия е на около 15к обаче е почнал да присвирва и да лъска, което ме навежда на мисълта, че не е качествен, а уж е Dayco. Мисля си за ContiSport. Какво ще кажете?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
Comment